Kotlet po čínsku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kotlety
- 1 červená kapie
- 100 g pórku
- sůl
- pepř
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 cibule
- 1/4 lžičky cukru
- 2 stroužky česneku
- 1 dcl bílého vína
- 1/2 lžičky octu
- 1 lžička povidel
- 1/2 lžičky rajského protlaku
- špetka zázvoru
- 1 lžička Solamylu
- olej
- 1/4 kostičky Masoxu
Postup Kotlet po čínsku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme dosklovata na oleji. Přidáme naklepané, mírně osolené, opepřené kotlety a zprudka je z každé strany opečeme. Kapii nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, přidáme ke kotletám a ještě chvíli restujeme. Zalijeme cca 2 - 3 dcl vody a dusíme. Asi po 5 minutách přidáme povidla, zázvor, česnek, cukr, ocet, víno, protlak a zahustíme solamylem. Ještě necháme chvíli provařit. Pokud je třeba dochutíme podle své chuti. Podáváme s rýží, popřípadě s těstovinami.