Bramborovo ovesné šišky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 porce oloupaných brambor vařených ve slané vodě s kmínem
- 1 vejce velké
- 1/2 hrnku hrubé mouky
- 2 lžíce krupičky
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 3 dkg másla
- + máslo na omaštění
Postup Bramborovo ovesné šišky
Postup přípravy receptu
-
Brambory z předchozího dne rozmačkáme mačkadlem společně s máslem, přidáme vejce a ostatní suroviny. Těsto dobře zpracujeme. Pokud se vám zdá řidší, přisypeme mouku. Uděláme válec, dáme do sáčku a vložíme na noc do lednice.
Druhý den je těsto pěkně ztuhlé. Překrojíme na dvě půlky, rozválíme je na dlouhou nudli o průměru přibližně 3 cm. Nakrájíme na cca 8 cm dlouhé kousky a vyválíme na cca 12 cm dlouhé šišky. Obalíme v hr. mouce a vkládáme do vroucí vody. Až vyplavou, necháme je ještě chviličku vařit. Asi tak 6 min.
Šišky vyndáme do misky, necháme na nich roztát máslo, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem nebo práškovou stévií. Nebo je použijeme jako přílohu k masu na šťávě či omáčce. Místo máku můžeme použít i tvrdý strouhaný tvaroh.