Bramborovo ovesné šišky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 porce oloupaných brambor vařených ve slané vodě s kmínem
1 vejce velké
1/2 hrnku hrubé mouky
2 lžíce krupičky
1/2 hrnku ovesných vloček
3 dkg másla
+ máslo na omaštění

Postup přípravy receptu

  1. Brambory z předchozího dne rozmačkáme mačkadlem společně s máslem, přidáme vejce a ostatní suroviny. Těsto dobře zpracujeme. Pokud se vám zdá řidší, přisypeme mouku. Uděláme válec, dáme do sáčku a vložíme na noc do lednice.

  2. Druhý den je těsto pěkně ztuhlé. Překrojíme na dvě půlky, rozválíme je na dlouhou nudli o průměru přibližně 3 cm. Nakrájíme na cca 8 cm dlouhé kousky a vyválíme na cca 12 cm dlouhé šišky. Obalíme v hr. mouce a vkládáme do vroucí vody. Až vyplavou, necháme je ještě chviličku vařit. Asi tak 6 min.

  3. Šišky vyndáme do misky, necháme na nich roztát máslo, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem nebo práškovou stévií. Nebo je použijeme jako přílohu k masu na šťávě či omáčce. Místo máku můžeme použít i tvrdý strouhaný tvaroh.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!