Koprové palačinky, zapečené s masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- pořádný svazek kopru
- nať z cibulky
- 1/2 l mléka
- 2 vejce
- sůl
- 400 g hladké mouky
- kuřecí nebo vepřové maso
- cibulka lahůdková
- žampiony
- olej
- pepř
- grilovací koření nebo jiné oblíbené
- 2 vejce na zalití
- sladká smetana
- zakysaná smetana
- trošičku mléka
Postup Koprové palačinky, zapečené s masem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme na malé kostičky maso (já měla vepřovou kotletu). Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, na kterou vložíme nakrájené maso. Opečeme doměkka.
Přidáme postupně sůl, pepř a oblíbené koření a žampiony, nakrájené na kousky nebo sterilované. Společně osmahneme.
Na druhé pánvi uděláme palačinky, které jsme připravili z mouky, vajec, a soli, které dáme víc, než jsme zvyklí u přípravy na sladko.
Těsto pořádně rozmícháme, nasypeme do něho nasekaný kopr a nať z cibulky. Poté děláme tenké palačinky.
Na každou palačinku navrstvíme masovo-žampionovou směs, zavineme a poskládáme do zapékací misky. Vše zalijeme smetanou, v které jsme rozkvedlali vejce a mírně osolili.
Krátce zapečeme v troubě, cca 15 minut na 200 st.
Hotové přendáme na talíř a podáváme s koprovým dresinkem.
Příprava dresinku: zakysanou smetanu zředíme buď smetanou nebo mlékem a přidáme do ní nasekaný kopr. Můžeme dát i stroužek česneku.