Koprová omáčka s vepřovým masem
Recepty, OmáčkySuroviny
- kopr
- 6 plátků vepřového masa
- 2,5 l vody
- 2 kelímky smetany na vaření
- 2 kostky masoxu
- sůl
- pepř
- ocet
- cukr
- hl. mouka
- mléko
Postup Koprová omáčka s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme maso a vaříme do měkka. Potom maso vybereme na talířek. Do vývaru dáme dvě kostky masoxu, smetany na vaření, kopr. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem a to celé povaříme.
Do misky dáme dva hrnky mléka a hladkou mouku (přibližně 4 lžíce) pořádně rozkvedláme, aby v tom nebyly hrudky. Hrnec odstavíme z plotny a přimícháme do něj směs mléka a mouky.
Poté vaříme pozvolna na mírném ohni (mouka potom nebude v omáčce cítit), až omáčka zhoustne, naposledy přidáme zpět do omáčky maso. Podáváme s uvařeným vajíčkem, knedlíkem nebo bramborami.