Kompot z oloupaných broskví pro další použití

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg broskví (tvrdých)
20 g kyseliny citronové (na 1 litr vody)
1 velká lžíce krystalového cukru (do každé sklenice, 750 ml)
1 badyán (do každé sklenice)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny broskve dáme do vařící se vody, chvilku je tam necháme, dáme rychle pod vodu studenou, aby nám šly loupat, co nejde sloupnout, tak ořízneme.

  2. Broskve si nakrájíme na menší kusy a dáváme do umytých sklenic(nejlépe 750 ml).

  3. Dáme na broskve cukr a badyán, uvaříme si 2 litry vody s kyselinou citronovou, převaříme jí a hned zalijeme broskve ve sklenicích a dobře zavíčkujeme.

  4. Do zavařovacího hrnce, nebo obyčejného vyššího hrnce vodu, když se začne vařit, naskládáme připravené sklenice a od bodu varu necháme přikryté sterilizovat 15 minut.

  5. Vysterilizované postavíme sklenice dnem nahoru, necháme vystydnout, otočíme zpět a uložíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!