Koláče s tvarohem a marmeladou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
350 ml mléka
40 g droždí
100 g cukru krupice
špetka soli
100 g másla
1 vejce
meruňková marmeláda
vejce na potření
Náplň:
250 g tvarohu
3 lžíce cukru
2 žloutky
1 lžička citrónové kůry
Drobenka:
4 lžíce mouky
3 lžíce cukru
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Z teplého mléka, droždí, 1 lžíce cukru a 2 lžic mouky uděláme kvásek a necháme chvíli stát. Mouku smícháme s cukrem, solí, rozpuštěným máslem a vejcem. Přilijeme kvásek, zaděláme těsto a necháme asi 1 hodinu kynout.

  2. Pak vykrajujeme lžící kousky, které rozválíme na větší placičky, doprostřed dáme lžičku tvarohové náplně a zabalíme.

  3. Bochánky necháme ještě 15 minut kynout, pak do nich uděláme důlek, který naplníme marmeládou, přeneseme je na plech vyložený pečícím papirem, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a povrch posypeme drobenkou.

  4. Pečeme nejdřív při 200°C a pak teplotu zmenšíme na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!