Kokosovo-hřebíčkové cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 30 dkg hladké mouky
- 25 dkg másla
- 10 dkg kokosu
- 1 lžíce jemně drceného - mletého hřebíčku
- 5 dkg moučkového cukru
- 1 žloutek
- Náplń: 4 lžíce kokosu + 2 lžíce brusinkové marmelády + rum
- čokoládová poleva
- cukrové hvězdičky či jiné zdobení
Postup Kokosovo-hřebíčkové cukroví
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme odpočinout.
Vykrajujeme tvary, které pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Zpracujeme suroviny na náplň - kokos smícháme s brusinkovou marmeládou a trochou rumu. Musí vzniknout lepivá hmota, kterou upečené vykrájené cukroví slepíme k sobě.
Upečené tvary k sobě slepujeme náplní. Vrchní díl polijeme čokoládovou polevou a zdobíme dle vlastní fantazie.