Kokosovo-hřebíčkové cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
30 dkg hladké mouky
25 dkg másla
10 dkg kokosu
1 lžíce jemně drceného - mletého hřebíčku
5 dkg moučkového cukru
1 žloutek
Náplń: 4 lžíce kokosu + 2 lžíce brusinkové marmelády + rum
čokoládová poleva
cukrové hvězdičky či jiné zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme odpočinout.

  2. Vykrajujeme tvary, které pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  3. Zpracujeme suroviny na náplň - kokos smícháme s brusinkovou marmeládou a trochou rumu. Musí vzniknout lepivá hmota, kterou upečené vykrájené cukroví slepíme k sobě.

  4. Upečené tvary k sobě slepujeme náplní. Vrchní díl polijeme čokoládovou polevou a zdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!