Melanzane alla parmigiana

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Omáčka:
olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
1 plechovka loupaných rajčat (nebo krabička passaty - pasírovaných rajčat)
hrst čerstvé bazalky (nasekané)
Dále:
2 lilky
200 g mozzarelly
100 g parmazánu (strouhaného)
arašídový olej (na smažení lilků, např. Lidl)
sůl
hladká mouka (na obalení)
strouhanka (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, česnek rozmáčknutý plochou nože.

  2. Italové po zezlátnutí česnek vyndávají, já ho nasekám nadrobno před tepelnou úpravou a nechávám v pokrmu. Můžete vyzkoušet oba způsoby:)

  3. Pak zalijeme rajčaty, osolíme a opepříme a dusíme do zhoustnutí.

  4. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku.

  5. Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme vypotit. Pak je osušíme, obalíme v mouce.

  6. Smažíme na arašídovém oleji z obou stran.

  7. Do zapékací nádoby vrstvíme plátky lilku, omáčku a plátky mozzarelly. Vrstvy ještě lehce prosypáváme parmezánem. Končíme vrstvou lilku, kterou posypeme zbytkem parmezánu, můžete ho nastavit strouhankou.

  8. Pečeme asi půl hodiny při 180°C. Podáváme horké s bílým chlebem, kterým vytřeme výbornou omáčku..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!