Kočičí marš

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 g fazolí (já použila mungo)
600 g brambor
200 g uzeného tofu
100 g žampionů
1 cibule
3 stroužky česneku
2 jarní cibulky
1 lžíce másla
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme fazole, zalijeme vodou a necháme přes noc namočené. Vodu nevylijeme, uvaříme v ní fazole doměkka, scedíme a necháme okapat.

  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Pokud mají brambory ošklivou slupku, použijeme 600g oloupaných.

  3. Cibuli nakrájíme a česnek nasekáme najemno. Dáme restovat na pánev nejdříve cibuli a když zesklovatí, přidáme česnek, plátky žampionů a kostičky tofu. Orestujeme a odstavíme z plamene.

  4. Necháme ve směsi rozpustit máslo, přidáme papriku, fazole, brambory a pokrájenou jarní cibulku.

  5. Vše promícháme, osolíme, opepříme a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!