Koblihy s hermelínem a brusinkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Koblihy:
- 50 g másla
- 40 g moučkového cukru
- 4 žloutky
- vanilkový cukr
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce rumu
- 1/4 l mléka - možná raději méně
- 1 lžička cukru
- 30 g droždí
- 500 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- hladká mouka na vál
- džem meruňkový nebo jiný hustý
- tuk na smažení
- vanilkový cukr na posypání
- 2-3 Hermelíny
- zavařené brusinky
- Parmezán
- skořicový cukr
Postup Koblihy s hermelínem a brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Podle receptu vypracujeme koblihové těsto a necháme vykynout.
Doprostřed kolečka dáme kousek hermelínu, přidáme asi půl lžičky brusinek, přiklopíme a dobře uzavřeme - rádo to vytéká.
Smažíme podle receptu.
Hotové můžeme buď posypat skořicovým cukrem nebo trochou strouhaného parmezánu, podle chuti. Tento recept zachutná tomu, kdo má rád sladkoslaná jídla a zvláště kombinaci hermelínu a brusinek