Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového plecka
- 1 cibule
- plátky sušeného česneku
- 2 stroužky čerstvého česneku
- 1/2 sáčku drceného kmínu
- špetka mletého koriandru
- špetka uzené papriky
- špetka adžiky koření
- kelímek přírodního sýru Cottage
- olej
- tuk Ceres soft na smažení
- bujón nebo vývar
- voda
- sterilované papriky
Postup Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou
Postup přípravy receptu
-
Plecko nakrájíme na kostky.
V misce smícháme kmín a prolisovaný čerstvý česnek, koriandr, adžiku, (papriku ne, pokud ji budeme dávat), s troškou oleje, aby vznikla hustší kašička.
Směsí důkladně obalíme kostky masa a necháme asi 30 min. odpočinout.
Mezitím si nakrájíme cibuli na hrubé, větší kousky, smícháme se sušeným česnekem a dáme zpěnit do rozpáleného tuku na smažení.
Na rozvoněnou cibuli vhodíme maso, zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, jen do půlky výšky kostek a mírně dusíme do měkka, asi po 10 min.
Vhodíme papriku, pokud ji dáváme, podle potřeby osolíme a dusíme dál asi 20 min.
V závěru dušení do směsi přidáme sýr z kelímku, který si před tím rozkvedláme do jednolité směsi (někdy je nerovnoměrné konzistence, tak by byla tekutina opět propojená sa pevnou částí sýra).
Sporák vypneme a ještě necháme chvilku v klidu.
Dochutíme dle naší chuti (sojovka, worchestr apod.) Příloha – těstoviny, rýže...