Klobása v pivě se sýrovou topinkou / Kiełbasa w piwie z grzankami serowymi

Recepty, Polévky

Suroviny

1 l světlého piva Ostravar Premium
2 jalovčinky
2 Nové koření
1 list vavřínový
2 hřebíčky
1 cibule
8 krajíců postaršího chleba Horal z Globusu
sůl
pepř
1 citron
4 stroužky česneku
125 g kysané smetany (1 kelímek)
600 g klobásy (nejlépe z Těšínských jatek: Klobása z udírny)
250 g tvrdého sýru (žlutého)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si v troubě – na sucho – opeču krajíce chleba.

  2. Do hrnce pomalu vyleju pivo, přidám jalovec, nové koření, z hlavy sundám vavřínový věnec a obětuji jeden lístek, nezapomenu na hřebíček. Zvolna zahřívám, jak začne vřít, vložím klobásy (vcelku) a nechám cca 10 minut povařit. Vyndám klobásku (uložím do tepla) a na její místo vsypu jemně posekanou cibuli. Po chvíli varu přidám 4 drobně pokrájené suché topinky. Přisolím, připepřím, podpořím šťávou z citronu. Stáhnu z plotny, ze šuplíka vytáhnu tyčový mixer a rozmixuji na hladkou konzistenci. Přidám smetanu a přivedu k varu. Klobásu pokrájím na přiměřené kousky, vložím do polévky.

  3. Polévku rozliji přiměřeně do zapékacích misek, na počesnekované topinky pokladu sýr. Nakrájím je na velikost jednohubek, pokladu na polévku, zapeču pod grilem. Následně se popálím při vyndávání z trouby, upustím misku, opařím si nohu, šlápnu na psa. Jsem-li rozmařilý a výše uvedené se mi nepodaří, posypu lehce petruškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!