Kávové rizoto s chilli a cuketou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1/2 hrnku rýže Arborio
- 60 ml Espressa
- 75 g cukety
- 1 malá cibule
- 2 lžíce oleje
- 20 g másla
- 2 lžíce parmezánu
- Chilli paprička
- Sůl
- Kuřecí vývar
Postup Kávové rizoto s chilli a cuketou
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku rozehřejeme olej.
Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji.
Přidáme rýži a 1-2 minuty mícháme.
Poté zalijeme espresem.
Necháme vyvařit tekutinu a podlijeme vývarem. Lehce osolíme, přidáme kousek najemno nasekané chilli papričky a neustále mícháme a podléváme. Rýži udržujeme neustále ponořenou.
Asi po 7 minutách vaření přidáme na drobné kostky nakrájenou cuketu a dál mícháme.
Když je rýže na skus, stáhneme z plamene a vmícháme parmezán s máslem, mícháme dokud se máslo nerozpustí, případně dosolíme.