Kávové rizoto s chilli a cuketou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 hrnku rýže Arborio
60 ml Espressa
75 g cukety
1 malá cibule
2 lžíce oleje
20 g másla
2 lžíce parmezánu
Chilli paprička
Sůl
Kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozehřejeme olej.

  2. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji.

  3. Přidáme rýži a 1-2 minuty mícháme.

  4. Poté zalijeme espresem.

  5. Necháme vyvařit tekutinu a podlijeme vývarem. Lehce osolíme, přidáme kousek najemno nasekané chilli papričky a neustále mícháme a podléváme. Rýži udržujeme neustále ponořenou.

  6. Asi po 7 minutách vaření přidáme na drobné kostky nakrájenou cuketu a dál mícháme.

  7. Když je rýže na skus, stáhneme z plamene a vmícháme parmezán s máslem, mícháme dokud se máslo nerozpustí, případně dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!