Kávová zrna marcipánová

Recepty, Cukroví

Suroviny

Falešný marcipán:
150 g mletého cukru
150 g polotučného sušeného mléka
1 lžíce oleje
2 lžíce medu
3-4 lžíce vody
mandlové aroma
Náplň:
8 lžíc mletého cukru
3 lžíce mleté kávy
3 lžíce kakaa
8 lžíc povoleného másla
8 lžic solamylu
Čokoládová poleva:
čokoláda na vaření
trochu 100% tuku

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marcipán smíchat a vytvořit měkčí těsto.

  2. Náplň také smíchat a nechat v lednici ztuhnout.

  3. Z marcipánu jsem si vykrájela formičkou oválky, do dřevěné formičky vystlanou potravinářskou fólii jsem vložila oválek, přidala váleček náplně, přiklopila dalším oválkem, z vrchu trošku přitlačila dlaní, vyklopila, přebytky marcipánu odkrojila a nakonec zrna omočila v čokoládové polevě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!