Kaštanová roláda od baronky Lili
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g kaštanové pyré
- 120 g másla
- trochu rumu
- Na krém:
- 3 vejce
- 120 g práškového cukru
- 100 g hořké čokolády
- 120-150 g másla
Postup Kaštanová roláda od baronky Lili
Postup přípravy receptu
-
Rozmrazené gaštanové pyré dobre premiešame s maslom a rumom, necháme v chladničke.
Krém: Nad parou miešame vajcia s cukrom, po chvíli pridáme polámanú čokoládu, vytrvalo miešame do zhustnutia. Po vychladnutí vymiešame so zmäknutým maslom hladký krém.
Čistú utierku (bez aviváže!) namočíme do studenej vody, dobre vyžmýkame, prestrieme na dosku a rovnomerne na ňu roztlačíme gaštanovú masu do obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm. Určite sa dá použiť aj potravinárska fólia.
Nanesieme krém a pomocou utierky zrolujeme, opatrne preložíme na podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Podávame so šľahačkou.