Karlovarské knedlíky - velmi dobré
Recepty, PřílohyPostup Karlovarské knedlíky - velmi dobré
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky z minulého dne nakrájíme na kostky, pokropíme je částí mléka a necháme vsáknout. Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky rozšleháme se zbytkem mléka, osolíme, přidáme mouku a na jemno nasekanou petrželku. Z bílků vyšleháme sníh. Směs přidáme k navlhčeným rohlíkům, promícháme a poté lehce přimícháme sníh.
Ze vzniklého lehkého těsta vytvarujeme dvě šišky, které pak zabalíme do navlhčených, olejem potřených utěrek či ubrousků.
Konce upevníme nití a vložíme do vařící vody. Vaříme 20 minut po 10 minutách knedlíky otočíme. Po uvaření knedlíky vybalíme a nakrájíme.