Karlovarské knedlíky - velmi dobré

Recepty, Přílohy

Suroviny

340 g žemle - veka, rohlíky
55 g hrubé mouky
300 ml mléka
3 vejce
petrželová nať
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky z minulého dne nakrájíme na kostky, pokropíme je částí mléka a necháme vsáknout. Oddělíme žloutky od bílků.

  2. Žloutky rozšleháme se zbytkem mléka, osolíme, přidáme mouku a na jemno nasekanou petrželku. Z bílků vyšleháme sníh. Směs přidáme k navlhčeným rohlíkům, promícháme a poté lehce přimícháme sníh.

  3. Ze vzniklého lehkého těsta vytvarujeme dvě šišky, které pak zabalíme do navlhčených, olejem potřených utěrek či ubrousků.

  4. Konce upevníme nití a vložíme do vařící vody. Vaříme 20 minut po 10 minutách knedlíky otočíme. Po uvaření knedlíky vybalíme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!