Karbanátky s jablkem a šalvějí
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 250 g mletého hovězího masa
- 250 g mletého vepřového masa
- 1 větší kyselejší jablko
- 8 listů čerstvé šalvěje
- 1 cibule
- 1 starší houska
- 50 g parmazánu nebo lze nahradit jiným tvrdým sýrem
- 1 vejce
- sůl
- pepř
Postup Karbanátky s jablkem a šalvějí
Postup přípravy receptu
-
Housku namočíme do mléka nebo vody a necháme změknout, poté zbavíme přebytečné tekutiny.
Maso smícháme s nastrouhaným vymačkaným jablkem, sýrem, houskou, vejcem a jemně nakrájenou cibulí a šalvějí.
Osolíme, opepříme a pokud je hmota příliš řídká, zahustíme trochou strouhanky.
Vytvoříme karbanátky, které pozvolna smažíme na rozpáleném oleji. Karbanátky jsou velice šťavnaté s báječnou chutí.