Karbanátky s jablkem a šalvějí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
1 větší kyselejší jablko
8 listů čerstvé šalvěje
1 cibule
1 starší houska
50 g parmazánu nebo lze nahradit jiným tvrdým sýrem
1 vejce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Housku namočíme do mléka nebo vody a necháme změknout, poté zbavíme přebytečné tekutiny.

  2. Maso smícháme s nastrouhaným vymačkaným jablkem, sýrem, houskou, vejcem a jemně nakrájenou cibulí a šalvějí.

  3. Osolíme, opepříme a pokud je hmota příliš řídká, zahustíme trochou strouhanky.

  4. Vytvoříme karbanátky, které pozvolna smažíme na rozpáleném oleji. Karbanátky jsou velice šťavnaté s báječnou chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!