Karbanátek se zapečeným vejcem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250 g mletého masa MIX
1 menší cibule
150 g uzené slaniny
2 stroužky česneku
koření Domácí sekaná
krajíc chleba
3-4 vajíčka, podle počtu karbanátků
sůl
pepř podle chuti
zelená petrželka
olej na potření pečícího papíru

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu. Když zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji dorůžova. Pánev odstavíme a necháme mírně vychladnout.

  2. Do mísy dáme vajíčko, osmaženou cibuli se slaninou, ve vodě namočený, vyždímaný a na kostičky nakrájený chléb, sůl, pepř, koření do sekané a mleté maso. Všechno vypracujeme dohromady a necháme v lednici tak 30 minut odpočívat (s těstem se pak lépe pracuje).

  3. Z těsta děláme větší koule, které vkládáme na pečící papír do pekáče. Vajíčkem nebo lžící do nich vytvoříme důlky, které ještě rukama vytvarujeme, aby pak vajíčko moc nevytékalo. Je dobré použít co nejmenší vajíčka. Hotové a vejcem naplněné karbanátky posypeme zelenou petrželkou.

  4. Troubu rozpálíme na 200 stupňů, pak vložíme plech s jeho obsahem a pečeme cca 25 minut. Pokud nemáme rádi syrový žloutek, můžeme péct o 5 minut déle..

  5. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!