Karamelové kuře s nakládanou okurkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Karamelové kuře:
400 g kuřecích stehenních řízků nakrájených na nudličky
2 lžíce olivového oleje
1/4 šálku cukru (asi 85 g)
1 červená cibule nakrájená na kolečka
2 stroužky česneku nakrájené na jemné plátky
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce cukru
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce limetkové šťávy
Nakládaná okurka:
1/4 šálku rýžového octa
2 lžíce cukru
1/4 šálku vody
1/2 salátové okurky nakrájené na tenké pásky, nejlépe škrabkou na brambory
1 jarní cibulka – nasekáme na drobno zelenou i bílou část
Příloha:
jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na nudličky, červenou cibuli na kolečka a česnek na jemné plátky.

  2. Připravíme okurku. Smícháme ocet, cukr a vodu. Na mírnějším ohni vaříme za stálého míchání asi 3 minuty, aby se cukr rozpustil. Vmícháme cibulku a nakrájenou okurku a necháme vše vychladnout.

  3. Dáme vařit rýži. Šálek rýže na 2 a půl šálku do vařící osolené vody. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 14 až 16 minut.

  4. V pánvi wok zahřejeme olej, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opečeme. Aby se maso nejen zatáhlo, ale i opeklo. Asi 8 až 10 minut. Opečené maso dáme stranou.

  5. Do pánve dáme nakrájenou cibuli a restujeme, aby změkla. Přidáme nakrájený česnek a vaříme ještě minutu.

  6. Vrátíme do pánve maso, přidáme sojovou omáčku, zakryjeme a povaříme na středním ohni asi 3 minuty.

  7. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávu. Mícháme a vaříme asi 2 minuty, aby omáčka zhoustla.

  8. Podáváme s rýží a nakládanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!