Kapustový eintopf II
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4-5 větších brambor
- 1 střední kapusta
- 4 jarní cibulky
- 5 stroužků česneku
- 100 g anglické slaniny
- 1-2 pikantní klobásy
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička uzené papriky (nemusí být)
- majoránka
- 2 lžíce sádla (nebo oleje)
- 2 lžíce mouky
- vývar - i z kostky
- sůl
- pepř
Postup Kapustový eintopf II
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme bílé části cibulek, plátky česneku, přidáme brambory pokrájené na kostky, posypeme oběma paprikami a zalijeme vývarem tak, aby byly ponořeny.
Když se začnou vařit, vložíme očištěnou a na proužky pokrájenou kapustu, znovu přivedeme k varu, opepříme, přisolíme a přilijeme mouku rozmíchanou v trošce vody. Vaříme doměkka cca 20 minut. Před koncem vaření přidáme kolečka klobásy a majoránku.
Na talířích hustě posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí.