Kapustový eintopf II

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4-5 větších brambor
1 střední kapusta
4 jarní cibulky
5 stroužků česneku
100 g anglické slaniny
1-2 pikantní klobásy
1 lžíce sladké papriky
1 lžička uzené papriky (nemusí být)
majoránka
2 lžíce sádla (nebo oleje)
2 lžíce mouky
vývar - i z kostky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme bílé části cibulek, plátky česneku, přidáme brambory pokrájené na kostky, posypeme oběma paprikami a zalijeme vývarem tak, aby byly ponořeny.

  2. Když se začnou vařit, vložíme očištěnou a na proužky pokrájenou kapustu, znovu přivedeme k varu, opepříme, přisolíme a přilijeme mouku rozmíchanou v trošce vody. Vaříme doměkka cca 20 minut. Před koncem vaření přidáme kolečka klobásy a majoránku.

  3. Na talířích hustě posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!