Kyselo II.
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1/2 l mléko
- zakysaná smetana
- olej
- 2-4 brambory
- 4 kyselé okurky
- houby podle chuti
- 4 vejce
- cibule
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
Postup Kyselo II.
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě si uděláme vývar z koření, můžeme i v něm uvařit brambory nakrájené na malé kousky. Vody málo, jen aby byly brambory ponořené.
Po uvaření brambor, vybereme koření a zalejeme mlékem, přidáme smetanu a nakrájené okurky na kostky.
Na pánvi si osmahneme houby s cibulkou (kdo má sušené, může přidat rovnou s okurkama) a přidáme do omáčky.
Uděáme si jíšku a tu vmícháme do omáčky, mícháme a mícháme a mícháme:), než nám omáčka zhoustne.
Když je omáčka hotová, pustíme vejce do horké omáčky a odstavíme (můžeme použít i na tvrdo a nakájet na kousky). Dochutíme solí, pepřem, okyselíme dle chuti.