Kyselo II.

Recepty, Omáčky

Suroviny

1/2 l mléko
zakysaná smetana
olej
2-4 brambory
4 kyselé okurky
houby podle chuti
4 vejce
cibule
sůl
pepř
bobkový list
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě si uděláme vývar z koření, můžeme i v něm uvařit brambory nakrájené na malé kousky. Vody málo, jen aby byly brambory ponořené.

  2. Po uvaření brambor, vybereme koření a zalejeme mlékem, přidáme smetanu a nakrájené okurky na kostky.

  3. Na pánvi si osmahneme houby s cibulkou (kdo má sušené, může přidat rovnou s okurkama) a přidáme do omáčky.

  4. Uděáme si jíšku a tu vmícháme do omáčky, mícháme a mícháme a mícháme:), než nám omáčka zhoustne.

  5. Když je omáčka hotová, pustíme vejce do horké omáčky a odstavíme (můžeme použít i na tvrdo a nakájet na kousky). Dochutíme solí, pepřem, okyselíme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!