Kapustová polévka s vločkami a klobásou

Recepty, Polévky

Suroviny

cca 0,5 ks středně velké kapusty
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
3-4 lžíce ovesných vloček
cca 1 l vývaru (zeleninový nebo masový
sůl
pepř mletý
muškátový květ na špičku nože
klobása dle chuti: papriková, domácí maďarská...

Postup přípravy receptu

  1. Na másle a oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli. Přisypeme vločky a necháme je také restovat a lehce zrůžovět. Zaprášíme moukou, necháme zpěnit, ihned zalijeme vývarem a promícháme.

  2. Přidáme na nudličky pokrájenou kapustu (bez košťálu) a vaříme doměkka. Během vaření občas promícháme, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.

  3. Během vaření polévky pokrájíme klobásu na slabá kolečka, která nasucho v pánvi osmažíme, tou pak dozdobíme polévku na talířích a můžeme přidat i trochu nasekané petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!