Kapustová polévka s vločkami a klobásou
Recepty, PolévkySuroviny
- cca 0,5 ks středně velké kapusty
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 3-4 lžíce ovesných vloček
- cca 1 l vývaru (zeleninový nebo masový
- sůl
- pepř mletý
- muškátový květ na špičku nože
- klobása dle chuti: papriková, domácí maďarská...
Postup Kapustová polévka s vločkami a klobásou
Postup přípravy receptu
-
Na másle a oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli. Přisypeme vločky a necháme je také restovat a lehce zrůžovět. Zaprášíme moukou, necháme zpěnit, ihned zalijeme vývarem a promícháme.
Přidáme na nudličky pokrájenou kapustu (bez košťálu) a vaříme doměkka. Během vaření občas promícháme, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
Během vaření polévky pokrájíme klobásu na slabá kolečka, která nasucho v pánvi osmažíme, tou pak dozdobíme polévku na talířích a můžeme přidat i trochu nasekané petrželky.