Kapr na česneku a koření

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

kapr bez kůže
česnek
sůl
koření
brambory
kapička oleje
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného kapra osolíme a naložíme do česneku, nejlépe přes noc.

  2. Dáme si vařit brambory ve slupce, po uvaření oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme na plech s pečícím papírem. Posypeme solí a kořením (grilovacím kořením na americké brambory, gyros...) jak kdo má rád. Opečeme dozlatova.

  3. Mezitím si připravíme pánev s kapičkou oleje, nachystáme si na talíř hladkou mouku smíchanou s jakýmoliv kořením.

  4. Kapra obalíme v mouce a opečeme na pánvi. Kapr pustí šťávu. Podáváme s bramborami a zeleninou, nejlépe čerstvou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!