Kandovaná pomerančová kůra
Recepty, OstatníPostup Kandovaná pomerančová kůra
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče pořádně vydrbeme kartáčkem a horkou vodou, ať se zbavíme chemie. Poté oloupeme na čtvrtiny a kůru vložíme do vhodné nádoby, zalijeme studenou vodou.
Takto marinovat necháme 2-3 dny, vodu denně vyměníme za čerstvou. Po třech dnech přemístíme kůru do hrnce, zalijeme novou vodou a vaříme cca 30 minut.
Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilijeme vodou tak, aby byla téměř pod hladinou vody (ta kůra).
Vaříme do sklovata, co já vím, asi tak půl hodiny, až do vyvaření vody. A je hotovo, tedy téměř, po vychladnutí necháme chvíli (optimálně do druhého dne) zaschnout a uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme do chladnější místnosti.
Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.