Kandovaná pomerančová kůra

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 pomeranče (na pomerančovou kůru)
voda
cca 200 g krystalového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče pořádně vydrbeme kartáčkem a horkou vodou, ať se zbavíme chemie. Poté oloupeme na čtvrtiny a kůru vložíme do vhodné nádoby, zalijeme studenou vodou.

  2. Takto marinovat necháme 2-3 dny, vodu denně vyměníme za čerstvou. Po třech dnech přemístíme kůru do hrnce, zalijeme novou vodou a vaříme cca 30 minut.

  3. Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilijeme vodou tak, aby byla téměř pod hladinou vody (ta kůra).

  4. Vaříme do sklovata, co já vím, asi tak půl hodiny, až do vyvaření vody. A je hotovo, tedy téměř, po vychladnutí necháme chvíli (optimálně do druhého dne) zaschnout a uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme do chladnější místnosti.

  5. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!