Kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 120 g hladké mouky
- 1/2 KL prášku do pečiva
- 1/2 KL prášku do perníku
- 25 g škrobové moučky
- 25 g kakaa
- 20 g sypké kávy Tchibo nebo jiné kávy
- 80 g nastrouhaných mandlí
- 80 g sušeného ovoce - tropicka směs
- špetka mleté skořice
- špetka tlučeného hřebíčku
- špetka mletého zázvoru
- 100 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 80 g másla
- 1,5 PL brandy
- višňová marmeláda
- čokoláda na vaření nebo čokoládová poleva
- tuk
- mouka
Postup Kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s oběma prášky do pečiva a do perníku, škrobovou moučkou, kakaem, kávou a strouhanými mandlemi.
Máslo utřeme se skořicí, tlučeným hřebíčkem, sušeným zázvorem a třtinovým cukrem do pěny.
Postupně zašleháváme žloutky a brandy.
Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků střídavě s mandlovou moukou.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet), nakonec poházíme do těsta sušené tropické ovoce a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů cca 45 minut.
Vychladlý moučník rozkrojíme a potřeme domácí višňovou marmeládou.
Nakonec moučník ze všech stran potřeme čokoládovou polevou a dáme do chladu.
Dozdobíme strouhanými mandlemi nebo ovocem.