Kakaovník z kypřícího prášku Dr. Oetker
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krystal
- 40 g kakaa
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1/4 l mléka
- 100 g másla
- 3 vejce
- 4 lžíce rumu
- rozinky
- nasekané mandle nebo vlašské či lískové oříšky
Postup Kakaovník z kypřícího prášku Dr. Oetker
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy dáme mouku, oba cukry, kakao a kypřící prášek do pečiva a promícháme.
Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a nalijeme do připravené směsi.
Nakonec přidáme vajíčka, rum, rozinky a pokud jsme se rozhodli tak mandle nebo oříšky.
Vypracujeme těsto, které nalijeme do předem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu nebo pekáčku.
Pečeme v předehřáté troubě 25 až 30 minut při teplotě 180-190°C.