Kadlíkovy plněné papriky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 vepřového masa (odřezků)
2 vajíčka
strouhanka
čerstvé papriky
cibule
česnek
sůl
pepř
tymián
majoránka
chilli
oříšek sádla

Postup přípravy receptu

  1. Tak se ve mě skloubila chuť na něco dobrého, jednoduchého, levného a málo pracného...

  2. Pomlel jsem něco přes kila vepřových odřezků, levně u řezníka získaných, s jednou cibulí.

  3. Přidal vejce, koření, česnek, zahustil strouhankou - klasická sekanka.

  4. Ovšem zbyly papriky z leča, které jsem bleskem zbavil středů, a nahňácal do nich kávovou lžičkou masovou hmotu.

  5. Vamazal jsem pekáček sádlem, naskládal papriky, podlil vývarem a dal do trouby.

  6. Na druhý pekáček jsem rozkrájel na silné hranolky pár velkých brambor i se slupkou, přidal rozčtvrcenou cibuli, posolil, kmín, tymián, opět trošku tuku a dal do trouby k paprikám. Za hodinku od prvního sáhnutí na surovinu bylo hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!