Jemný krém z medvědího česneku s jarní mrkvičkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 50 g másla
- 2 lžíce mouky
- drůbeží vývar
- 100 ml smetany (nebo mléka)
- velký svazek medvědího česneku
- 3 jarní mrkvičky
- sůl
- bílý pepř - podle chuti, nemusí být
Postup Jemný krém z medvědího česneku s jarní mrkvičkou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, necháme zasmažit a zalijeme chladným vývarem.
Rozšleháme a necháme vařit 15 minut.
Listy česneku pokrájíme a vložíme do polévky.
Dochutíme podle chuti solí a pepřem, necháme trochu zchladnout, vmícháme smetanu a polévku rozmixujeme, nejlépe ponorným mixerem.
Syrové mrkve očistíme a jemně nastrouháme.
Před podáváním polévku ještě chvilku mixujeme - tím ji krásně napěníme. Rozdělíme ji do misek a na každou porci dáme jednu lžíci nastrouhané mrkvičky.