Jemná buchta z remosky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vejce
- 80 g moučkového cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- trochu citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker
- 1/8 l oleje = 125 ml
- 150 ml vlažného mléka
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
Postup Jemná buchta z remosky
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce šleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do bílé pěny. Pak pomaleji přišlehaváme olej a střídavě a po částech prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.
Už dlouho nešleháme, jen spojíme těsto a vylijeme do formy remosky, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Papír musí být i na bocích, můžeme si kus papíru vystřiženého do kolečky o větším průměru než dno mísy zmačkat do kuličky a pak rozprostřít do nádoby, lépe drží.
Pak přiklopíme víko, remosku zapneme a pečeme 25-30 minut. Čas je pouze orientační, pečení v různých remoskách se může nepatrně lišit.
Po upečení moučník vyjmeme pomocí papíru z nádoby a necháme na mřížce vychladnout (recept je určený do menší remosky o průměru 22 cm).