Jehněčí s nivou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg jehněčího masa (žebírka, kýta)
- 120 g nivy
- 1 rohlík
- 1 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu
- olej
- sůl
- pepř
- Marináda:
- 5 lžic oleje
- 1 lžíce máty
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
Postup Jehněčí s nivou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, rukou naklepeme.
Suroviny na marinádu v míse smícháme dohromady, přidáme nakrájené maso, promícháme, aby bylo pěkně za všech stran obalené, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet.
Odleželé maso opečeme z obou stran, při opékéní osolím a opepříme.
Opečené maso narovnáme do pekáčku a zalijeme nivovou směsí.
Nivová směs: Rohlík namočíme asi na půl hodinky do vody, vymačkáme, dáme do misky, přidáme nivu, tymián a vidličkou rozmačkáme, můžeme přidat trochu smetany.
Zalité maso dáme péci na 180°C asi 25 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem.