Jehněčí s nivou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg jehněčího masa (žebírka, kýta)
120 g nivy
1 rohlík
1 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu
olej
sůl
pepř
Marináda:
5 lžic oleje
1 lžíce máty
šťáva z 1 citronu
1 lžíce plnotučné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, rukou naklepeme.

  2. Suroviny na marinádu v míse smícháme dohromady, přidáme nakrájené maso, promícháme, aby bylo pěkně za všech stran obalené, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet.

  3. Odleželé maso opečeme z obou stran, při opékéní osolím a opepříme.

  4. Opečené maso narovnáme do pekáčku a zalijeme nivovou směsí.

  5. Nivová směs: Rohlík namočíme asi na půl hodinky do vody, vymačkáme, dáme do misky, přidáme nivu, tymián a vidličkou rozmačkáme, můžeme přidat trochu smetany.

  6. Zalité maso dáme péci na 180°C asi 25 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!