Jednoduchý bylinkový losos
Recepty, RybySuroviny
- 3 porce filé z lososa
- 2 lžíce másla
- čerstvé bylinky (petržel, rozmarýn, bazalka)
- pár kapek citrónové šťávy
- 3 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup Jednoduchý bylinkový losos
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme změklé máslo s nakrájenými bylinkami, špetkou soli a šťávou. Utvoříme váleček, zabalíme do potravinářské folie a dáme ztuhnout do lednice. Lososa osolíme a opepříme.
Rozpálíme grilovací pánev s olejem a lososa opékáme kůží dolů z každé strany. Já jsem měla vyšší kousky tak jsem pekla ze čtyř stran celkem zhruba asi 7-8 minut podle výšky masa. Nesmí se vysušit.
Na každý kousek hotového lososa ihned položíme plátek bylinkového másla necháme rozpustit.