Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer
Recepty, PizzySuroviny
- 200 g hl. mouky (příp. mouky na pizzu)
- 1/3 kostky droždí (~14g;kostka má 42,5 g)
- 1 lžička cukru (do droždí)
- 50 ml oleje
- 50 ml vody (+1-2 lžíce)
- 1/2 lžičky soli
- 3 žampiony
- 5 lžiček černých oliv
- 2 lžičky zelených oliv
- 4 malá rajčátka cherry, sladká
- 2 lžičky protlaku
- hodně kečupu
- hodně oregána
- méně bazalky
- 2 špetky pepře
- 65 g sýru mozarella (není nutný)
- 1/4 stroužku česneku
Postup Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer
Postup přípravy receptu
-
V hrníčku rozmícháme droždí s cukrem. Až je tekuté, tak je smícháme s moukou, olejem, vodou a solí a vypracujeme těsto.
Pokud těsto nedrží, tak přidejte ještě 1-2 lžíce vody. Necháme asi 15 minut odpočinout.
Mezitím připravíme náplň: dvě lžičky rajského protlaku, dostatek kečupu, špetka soli, dvě špetky pepře. Přidáme hodně oregana, poloviční porci bazalky, čtvrtku česneku.
Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a oba vyválíme na vále na dvě co nejtenčí placky. Těsto se trochu smrskává, tak ho otáčím, ale nespěchám. Poté placky překryjeme přes sebe a spojíme. Pokud je placka ještě příliš malá, tak ji ještě trochu rozválíme. Po upečení bude mít placka tloušťku 9-10 mm.
Placku potřeme náplní. Nakrájíme žampióny a pokryjeme placku. Rajčata cherry a olivy nakrájíme na polovinu a dekorujeme.
Dáme do vyhřáté trouby péct na 180°C na 21 minut (během té doby troubu neotvírejte). Pokud chcete přidat sýr, tak vyndejte plech po 18 minutách. Vypněte troubu. Na struhadle s velkými oky nastrouhám sýr mozarella, posypu a nechám 4 minuty dopéct.