Do kelu s kelom / Do kapusty s kapustou:)))
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1/2 hlávky kapusty
- 4 cibule
- 200 g hovězího masa
- 2 špekáčky
- 2 párky
- 6 brambor
- 1 čerstvá paprika
- sůl
- kmín
- 5 stroužků česneku
- olej
- 1-2 lžíce mleté červené papriky
Postup Do kelu s kelom / Do kapusty s kapustou:)))
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme 1 nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na malé kocky narezané mäso, opražíme ho, vložíme na rezance narezaný kel (kapustu), osolíme, posypeme rascou, podlejeme trochou vody a dusíme asi 10 minút.
Pridáme na rezance narezanú papriku, na kocky narezané zemiaky, opäť podľa potreby podlejeme horúcou vodou a dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Kel dochutíme prelisovaným cesnakom.
Na panvici na oleji opražíme 3 cibule narezané na polkolieska, zasypeme paprikou, vložíme na polovice narezané párky a pozdĺžne na štvrtiny narezané špekáčiky a za stáleho miešania opražíme.
Údeninu vložíme do hrnca s kelom, premiešame a podávame s chlebom.