Javořické penne

Recepty, Těstoviny

Suroviny

120 g javořických párků
120 g penne
1 cibule
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
hrst čerstvé bazalky
100 g rajčatového pyré
250 ml kuřecího vývaru
120 g zelených fazolek (celé, mražené)
1 lžíce olivového oleje
1 velké masité rajče nebo 300 g rajčat
parmezán strouhaný

Postup přípravy receptu

  1. Párky nakrájíme na kolečka a na středně rozpáleném oleji opékáme dorůžova. Stačí 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, aby cibulka zesklovatěla, tak 5 minut. Pak přidáme nasekaný česnek, nakrájenou chilli papričku a nakrájené rajče, promícháme.

  2. Zalijeme rajčatovým pyré a kuřecím vývarem. Povaříme tak 5 minut, aby se tekutina redukovala. Přidáme nasekanou bazalku a necháme dusit zakryté asi 10 minut.

  3. Dáme vařit penne v osolené vodě.

  4. Do pánve s rajčaty přidáme celé fazolky, promícháme a necháme ještě podusit tak 10 minut. Penne scedíme a přidáme do pánve s rajčaty a promícháme. Podáváme posypané parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!