Javořické penne
Recepty, TěstovinySuroviny
- 120 g javořických párků
- 120 g penne
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- hrst čerstvé bazalky
- 100 g rajčatového pyré
- 250 ml kuřecího vývaru
- 120 g zelených fazolek (celé, mražené)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velké masité rajče nebo 300 g rajčat
- parmezán strouhaný
Postup Javořické penne
Postup přípravy receptu
-
Párky nakrájíme na kolečka a na středně rozpáleném oleji opékáme dorůžova. Stačí 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, aby cibulka zesklovatěla, tak 5 minut. Pak přidáme nasekaný česnek, nakrájenou chilli papričku a nakrájené rajče, promícháme.
Zalijeme rajčatovým pyré a kuřecím vývarem. Povaříme tak 5 minut, aby se tekutina redukovala. Přidáme nasekanou bazalku a necháme dusit zakryté asi 10 minut.
Dáme vařit penne v osolené vodě.
Do pánve s rajčaty přidáme celé fazolky, promícháme a necháme ještě podusit tak 10 minut. Penne scedíme a přidáme do pánve s rajčaty a promícháme. Podáváme posypané parmezánem.