Jarní závitky
Recepty, PředkrmySuroviny
- 180 g vařeného vepřového masa nakrajeneho nadrobno
- 80 g vařeného kuřecího masa nakrajeného nadrobno
- 1 lžička sojové omáčky světlé
- 1 lžicka hnědého cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička rostliného oleje
- 230 g sojových výhonku
- 30 g bambusové výhonky
- 1 zelená paprika
- 2 nadrobno najkrájené jarní cibulky
- 1 lžička škrobové moučky
- 2 lžičky vody
- rostliný olej na smažení
- Těsto:
- 130 g hladké mouky
- 5 lžic škrobové moučky
- 450 ml vody
- 3 lžíce rostliného oleje
Postup Jarní závitky
Postup přípravy receptu
-
Maso, sojovou omáčku, cukr a sezamový olej smícháme a necháme 30 minut odstát. Na pánvi orestujeme zeleninu 3 minuty a pak přidáme maso.
Škrobovou moučku rozpustíme ve vodě a vmícháme ji do směsi a necháme zcela vychladnout. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a pomalu vmícháme do vody. Vypracujeme řídké těsto.
Na malé pánvi pak smažíme tenké plátky (2 minuty z obou stran). Plátky těsta rozložíme na prkýnko budou se lepit takže zvlášť a naplňuje připravenou směsí zeleniny a masa a balíme do podoby závitek.
V rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek aby se přebytečný olej vsákl. Jsou dobré jako předkrm a nebo jako hlavní jídlo. Co se týče náplně doporučuji i samotnou zeleninu.