Jahůdka s mátou a červeným vínem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 kg jahod
- 2 želírovací cukry pro diabetiky - lze samozřejmě i jiný dle výběru
- 2 dcl suchého, kvalitního červeného vína
- 10 lístků čerstvé máty
- 1 pomeranč
- 1 limetka
- konzervační přípravek - dr. oetkera
Postup Jahůdka s mátou a červeným vínem
Postup přípravy receptu
-
Jahody rozmixujeme, ale pozor, ne úplně do hladka, je ideální, když zůstanou kousky. Přimícháme cukr, víno, mátu, šťávu z pomeranče a limetky a velmi pečlivě promícháme.
Vaříme do zhoustnutí, pozor, pěnu nesbíráme!
Uděláme želírovací zkoušku a plníme do sklenic.
Voní náádherně mátou a chutná jak má.