Jahody s nadýchaným jogurtovým krémem a želé

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%)
1 sáček ztužovače šlehačky (Smetana fix – Dr. Oetker)
1-2 sáčky vanilkového cukru (Dr. Oetker)
200 g hustého bílého jogurtu
1 balíček červeného dortového želé (Dr. Oetker) + 500 ml vody
3 lžíce krupicového cukru
250 g jahod

Postup přípravy receptu

  1. Jahody nakrájejte na drobné kostky.

  2. Kostky rovnoměrně rozdělte do 4 vychlazených! sklenic a ještě si trochu nechte stranou.

  3. Želé si připravte podle návodu a nechte jej lehce chladnout.

  4. Jogurt oslaďte vanilkovým cukrem.

  5. Smetanu vyšlehejte se ztužovačem a poté ji lehce vmíchejte k jogurtu.

  6. Částí želé zalijte jahody.

  7. Když želé ztuhne, přidejte krém, zasypte zbytky jahod a zalijte opatrně zbylým želé.

  8. Ozdobte trochou krému, jahodou, mátou nebo meduňkou a čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!