Jahodový sorbet s karibským rumem a mátovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Sorbet:
150 g jahod
20 g třtinového cukru
nastrouhaná limetková kůra z 1/2 limetky
1 čajová lžička limetkové šťávy
70 ml vody
Pokud nejsou jahody tolik sladké přidala bych ještě o 10g cukru více
Mátový krém:
1 polévková lžíce asi 13 g moučkového cukru
větvička – tj asi 8 lístků máty
1 čajová lžička limetkové šťávy
50 g créme fraiche
100 g smetany ke šlehání (nejlépe vysokoprocentní)
4-5 cl bílého karibského rumu

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku nalijeme 70 ml vody, přidáme třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty, poté přidáme limetovou šťávu a stáhneme z ohně. Necháme lehce zchladnout.

  2. Jahody nakrájíme na malé kousky, přidáme je k sirupu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vychladlé nalijeme do krabičky v nižší vrstvě a dáme do mrazáku.

  3. Zmrzlou směs rozsekáme v mixéru na sníh. Zalijeme bílým rumem, promícháme a opět dáme zmrazit.

  4. Mátu spolu s moučkovým cukrem a limetovou šťávou vložíme do hmoždíře a utřeme v hladkou pastu. Pastu smícháme s créme fraiche. Smetanu vyšleháme do tuha a přimícháme k mátové smetaně. Do mističky dáme trochu krému, 3 lžíce sorbetu a ještě lehce dozdobíme krémem. Můžeme dozdobit pár lístky máty a skrojkem limetky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!