Jahodový pohár s tvarohovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg jahod
250 g tučného měkkého tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
1 sáček kokosového pudinku
500 ml mléka
4 vanilkové cukry
moučkový cukr
2 lžíce rumu
2 lžíce dobré jahodové marmelády
vanilkové trubičky na ozdobu a nabírání

Postup přípravy receptu

  1. Jahody nakrájíme na malé kousky, podle chuti osladíme moučkovým cukrem a přidáme marmeládu, prošlehanou s rumem.

  2. Kokosový pudink, mléko a vanilkové cukry svaříme na hustou hmotu, kterou po odstavení z plotýnky prošleháváme v dřezu nebo větší nádobě se studenou vodou do zchladnutí. Poté do pudinku dohladka zašleháme tvaroh. Smetanu (měla by být studená, vyndaná z ledničky) ušleháme do tuha a zlehka vmícháme do pudinkovo - tvarohové směsi.

  3. Do pohárů vrstvíme střídavě jahodovou směs a tvarohový krém a dáme dobře vychladit. Na závěr přidáme vanilkové trubičky, případně lístek máty a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!