Jahodový pohár s tvarohovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 kg jahod
- 250 g tučného měkkého tvarohu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 sáček kokosového pudinku
- 500 ml mléka
- 4 vanilkové cukry
- moučkový cukr
- 2 lžíce rumu
- 2 lžíce dobré jahodové marmelády
- vanilkové trubičky na ozdobu a nabírání
Postup Jahodový pohár s tvarohovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Jahody nakrájíme na malé kousky, podle chuti osladíme moučkovým cukrem a přidáme marmeládu, prošlehanou s rumem.
Kokosový pudink, mléko a vanilkové cukry svaříme na hustou hmotu, kterou po odstavení z plotýnky prošleháváme v dřezu nebo větší nádobě se studenou vodou do zchladnutí. Poté do pudinku dohladka zašleháme tvaroh. Smetanu (měla by být studená, vyndaná z ledničky) ušleháme do tuha a zlehka vmícháme do pudinkovo - tvarohové směsi.
Do pohárů vrstvíme střídavě jahodovou směs a tvarohový krém a dáme dobře vychladit. Na závěr přidáme vanilkové trubičky, případně lístek máty a podáváme.