Jahodový koláč s pudinkem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na drobenkové těsto:
- 600 g polohrubé mouky
- 250 g krupicového cukru
- 250 g másla (Hery)
- 1 vejce
- Na pudink:
- 2 jahodové pudinky
- l litr mléka
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce cukru
Postup Jahodový koláč s pudinkem
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukru, vejce a změklého pokrájeného másla uděláme mezi prsty drobenku.
Ze 2 pudinků, litru mléka a vanilkového cukru připravíme pudink klasickým způsobem.
Přibližně 2/3 těsta vsypeme na vymazaný a vysypaný plech. Hotový teplý pudink opatrně lžící nandáme rovnoměrně na drobenku a naskládáme půlky jahod (případně jiného ovoce). Jahody zasypeme zbylou třetinou těsta.
Vložíme do trouby a pečeme na 180°C asi 30-40 minut, dokud není těsto růžové.