Jahodový koláč s pudinkem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na drobenkové těsto:
600 g polohrubé mouky
250 g krupicového cukru
250 g másla (Hery)
1 vejce
Na pudink:
2 jahodové pudinky
l litr mléka
1 vanilkový cukr
4 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, vejce a změklého pokrájeného másla uděláme mezi prsty drobenku.

  2. Ze 2 pudinků, litru mléka a vanilkového cukru připravíme pudink klasickým způsobem.

  3. Přibližně 2/3 těsta vsypeme na vymazaný a vysypaný plech. Hotový teplý pudink opatrně lžící nandáme rovnoměrně na drobenku a naskládáme půlky jahod (případně jiného ovoce). Jahody zasypeme zbylou třetinou těsta.

  4. Vložíme do trouby a pečeme na 180°C asi 30-40 minut, dokud není těsto růžové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!