Králík na červeno
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 králičí stehna
- 2 plechovky sterilovaných rajčat (nebo čerstvých oloupaných)
- 4 špičaté papriky (světlé, jako slovenské, musí vonět)
- 4 střední cibule
- 2 velké rajské protlaky (měla jsem krabičkový cca 400 g)
- grilovací koření
- 20 g másla
- sůl
- pepř
Postup Králík na červeno
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče vysypeme rajčata z plechovek a v dlani je rozmačkáme. Přihodíme cibuli na drobno, papriky na proužky, protlaky, sůl, pepř.
Králičí stehna přes svaly nařízneme z obou stran a posypeme grilovacím kořením, také do zářezů. Utopíme ve směsi, posypeme celý pekáč grilovacím kořením a dáme do chladu aspoň na 12 hodin.
Druhý den poklademe kousky másla a dáme na cca 150°C asi na 2-2,5 hodiny zakryté do trouby
. Na závěr tomu dáme 5 minut bez poklice. Už jsem nezahušťovala, je to hustější samo od sebe. Dávali jsme s novými brambůrky.