Jahodový dort se slaďoučkým krémem

Recepty, Dorty

Suroviny

TĚSTO:
3 vejce
150 g cukru
150 g hrubé mouky
do poloviny těsta
2 lžíce kakaa
jahodový džem
čokoláda na vaření
jahody
KRÉM:
5 dl mléka
2 lžíce solamylu
2 vejce
4 lžíce cukru
300 g másla
rum

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky třete s polovinou dávky cukru a asi třemi lžícemi horké vody do pěny.

  2. Bílky šleháme do tuha se lžící studené vody a zašleháme zbylý cukr.

  3. Utřené žloutky a sníh lehce promícháme s moukou a polovinu těsta obarvíme kakaem.

  4. Upečeme dva korpusy v předehřáté troubě a necháme vychladnout.

  5. Na přípravu krému rozšleháme mléko s vejci, rumem, škrobem, cukrem a uvaříme.

  6. Vychladlý krém vyšleháme se změklým máslem.

  7. Korpusy rozkrojíme, potřeme jahodovým džemem, ozdobíme krémem, jahodami a čokoládovými hoblinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!