Jahodovo-jablkový štrúdl
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 listová těsta
- nastrouhané vlašské ořechy nebo rozmačkané piškoty či strouhanku
- 2 větší jablka
- 20 dkg jahod
- práškový cukr
- trochu máty -nemusí být
- 1 lžíce skořice nebo skořicový cukr
- 1 vanilkový cukr
- voda na potření
- hladká mouka na podsyp při válení těsta
Postup Jahodovo-jablkový štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Z listového těsta si vyválíme dva obdélníky, které podsypeme moukou, aby se nelepilo.
Do misky si nakrájíme očištěná jablka na kousky, k nim dáme cukr, skořici a promícháme, do druhé misky dáme jahody, které rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme s vanilkovým cukrem a mátou.
Na vyválené těsto klademe nastrouhané ořechy, na ně připravené jablka a po celé délce nandáme připravené jahody, zasypeme zase ořechy, zabalíme, jak jsme zvyklí a navrchu poplácáme vodou, nebo máslem, upečeme na 180 °C, tak 10-15 minut dokud štrůdl nemá světlou hnědou barvu. Hotový štrůdl pocukrujeme.