Jednoduché hovězí kousky s olivami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3 plátky hovězí roštěnky
koření na kuře
koření 7 bylin
1 střední cibule
10+ zelených oliv v nálevu
pár cherry rajčátek
1 bílá paprika
slunečnicový olej
sůl
1 PL maizeny
1 kostka kuřecího bujónu
rýže (používám jasmínovou)

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nakrájíme maso na nudličky, přidáme maizenu, olej a koření. Promícháme necháme aspoň 2 hodiny odležet.

  2. Na wok pánev dáme odleženou směs a můžeme přidat trochu oleje, aby se maizena nepřipalovala.

  3. Když je maso trochu opečené, přidáme bujón, vodu a necháme dusit. Až je maso téměř hotové (měkké), přidáme nakrájenou zeleninu (včetně nálevu z oliv) a ještě chvíli povaříme. Podávala jsem s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!