Jahodo(hodo)vání

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na piškot:
3 vejce
3 lžíce horké vody
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
70 g hladké mouky
70 g solamylu
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Na krém:
1000 g jahod
2 lžíce citrónové šťávy
6 lžic moučkového cukru
700 g měkkého tvarohu
5 plátků želatiny
100 ml vody
A ještě:
sáček dortového želé Dr. Oetker červené extra silné na 500 ml tekutiny
velkou hrst mandlových lupínků

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s vodou, přidáme oba cukry a došleháme do husté, bílé pěny. Mouku, solamyl a kypřící prášek promícháme, prosejeme a po částech zašleháme do vaječné pěny.

  2. Těsto nalijeme na plech se zvýšeným okrajem a vystlaným pečicím papírem. Povrch uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme při 180 st. cca 12 minut.

  3. Necháme na plechu a na mřížce vychladnout.

  4. Mezitím si připravíme krém: polovinu jahod překrájíme nadrobno, zalijeme citrónovou šťávou a posypeme 3 lžícemi moučkového cukru. Po 20 minutách je rozmixujeme.

  5. Tvaroh umícháme se 3 lžícemi moučkového cukru a přidáme jahodové pyré.

  6. Želatinové plátky si připravíme dle návodu na obalu a přidáme k jahodo-tvarohové hmotě. Rozetřeme na chladný piškot. Zbytek jahod překrájíme a vyskládáme do krému.

  7. Přelijeme dortovým želé, které si opět připravíme dle návodu na jeho obalu. Nakonec poházíme mandlovými lupínky a dáme do ledničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!