Srbská směs z tompy
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové plece
- cca 400 - 500 ml tompy (lze použít i lečo, klidně domácí výroby)
- 2 cibule
- sůl, případně sojová omáčka na dochucení
- 2 plnější lžíce hořčice plnotučné
- pepř mletý
- 3 plnější lžíce kečupu - jemného
- olej
- cukr krupice
Postup Srbská směs z tompy
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje orestujeme na kostky či nudličky nakrájené, osolené a opepřené vepřové maso (kdo radši drůbeží, použije to), ke kterému přidáme hořčici, kterou též orestujeme. Potom přilijeme tompu (nebo lečo), kečup a dusíme do skoro měkka.
Než maso zcela změkne, přidáme cibule nakrájené na kolečka či klínky, lžičku cukru, popřípadě dochutíme solí, sojovou omáčkou - kdo jak má rád, povaříme.
Směs by neměla být moc řidká (omáčková), takže tompu přidáváme postupně během dušení a používáme raději větší pevný podíl zeleniny než samotné šťávy.
Podáváme s bramborem, bramboráčky, rýží, topinkami...