Srbská směs z tompy

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece
cca 400 - 500 ml tompy (lze použít i lečo, klidně domácí výroby)
2 cibule
sůl, případně sojová omáčka na dochucení
2 plnější lžíce hořčice plnotučné
pepř mletý
3 plnější lžíce kečupu - jemného
olej
cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje orestujeme na kostky či nudličky nakrájené, osolené a opepřené vepřové maso (kdo radši drůbeží, použije to), ke kterému přidáme hořčici, kterou též orestujeme. Potom přilijeme tompu (nebo lečo), kečup a dusíme do skoro měkka.

  2. Než maso zcela změkne, přidáme cibule nakrájené na kolečka či klínky, lžičku cukru, popřípadě dochutíme solí, sojovou omáčkou - kdo jak má rád, povaříme.

  3. Směs by neměla být moc řidká (omáčková), takže tompu přidáváme postupně během dušení a používáme raději větší pevný podíl zeleniny než samotné šťávy.

  4. Podáváme s bramborem, bramboráčky, rýží, topinkami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!