Srbská vejce
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté papriky
- 250 ml rajčatového pyré
- 100-150 ml smetany 12%
- sůl
- pepř
- cukr
- vejce
Postup Srbská vejce
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Po orestování vsypeme papriku a po zamíchání zalijeme trochou studeného vývaru nebo vody. Já jsem použila vodu z brambor.
Vlijeme pyré a povaříme asi 15 minut. Občas promícháme. Mezitím dáme vařit vejce na hniličku. Vkládáme do horké vody na 4-5 minut maximálně.
Povařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Nakonec vlijeme smetanu a vaříme už jen krátce. Podáváme s vejci, vařenými bramborami nebo opečeným toustem.