Srbská vejce

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté papriky
250 ml rajčatového pyré
100-150 ml smetany 12%
sůl
pepř
cukr
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Po orestování vsypeme papriku a po zamíchání zalijeme trochou studeného vývaru nebo vody. Já jsem použila vodu z brambor.

  2. Vlijeme pyré a povaříme asi 15 minut. Občas promícháme. Mezitím dáme vařit vejce na hniličku. Vkládáme do horké vody na 4-5 minut maximálně.

  3. Povařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Nakonec vlijeme smetanu a vaříme už jen krátce. Podáváme s vejci, vařenými bramborami nebo opečeným toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!