Jablkový koláč s pudinkem

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1 Hera
3 lžice krupicového cukru
1 prášek do pečiva
šálek mléka
Náplň:
1,5 kg hrubě nakrájených jablek bez slupek a jádřinců
3 vanilkové pudinky
12 lžic cukru

Postup přípravy receptu

  1. Mouku na vále smícháme s práškem do pečiva a cukrem a promneme se změklou Herou.

  2. Přidáme mléko a vypracujeme hladké těsto.

  3. Těsto rozdělíme na poloviny a jednu na pomoučněném vále rozválíme na plát o málo větší než pečící plech.

  4. Pomocí válečku přendáme plát těsta na vymazaný plech a urovnáme jej tak, aby pokrýval celé dno i zvedlé okraje hlubokého plechu.

  5. Jablka smícháme s pudinkovým práškem a cukrem a pak je rozložíme na těsto.

  6. Vyválíme druhou polovinu těsta a tímto plátem přikryjeme ochucená jablka.

  7. Po obvodu plechu spojíme okraje spodního i vrchního plátu těsta a koláč ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.

  8. Krájíme na řezy až po úplném vychladnutí - teprve až pudinkový prášek spojený se šťávou puštěnou z jablek úplně ztuhne. Před podáváním můžeme pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!