Jablkový koláč s pudinkem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 1 Hera
- 3 lžice krupicového cukru
- 1 prášek do pečiva
- šálek mléka
- Náplň:
- 1,5 kg hrubě nakrájených jablek bez slupek a jádřinců
- 3 vanilkové pudinky
- 12 lžic cukru
Postup Jablkový koláč s pudinkem
Postup přípravy receptu
-
Mouku na vále smícháme s práškem do pečiva a cukrem a promneme se změklou Herou.
Přidáme mléko a vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozdělíme na poloviny a jednu na pomoučněném vále rozválíme na plát o málo větší než pečící plech.
Pomocí válečku přendáme plát těsta na vymazaný plech a urovnáme jej tak, aby pokrýval celé dno i zvedlé okraje hlubokého plechu.
Jablka smícháme s pudinkovým práškem a cukrem a pak je rozložíme na těsto.
Vyválíme druhou polovinu těsta a tímto plátem přikryjeme ochucená jablka.
Po obvodu plechu spojíme okraje spodního i vrchního plátu těsta a koláč ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
Krájíme na řezy až po úplném vychladnutí - teprve až pudinkový prášek spojený se šťávou puštěnou z jablek úplně ztuhne. Před podáváním můžeme pocukrovat.