Jablkový koláč s medem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 250 g medu
- 200 g moučkového cukru
- 500 g polohrubé mouky
- 500 g očištěných nastrouhaných jablek
- 0,2l oleje
- 100 g nasekaných ořechů
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky pomletého anýzu
- 1/2 lžičky tlučených hřebíčků
- 1 1/2 lžičky jedlé sody
- Čokoládová poleva dle chuti nebo:
- 160 g moučkového cukru
- 160 g ztuženého tuku
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce solamylu
- 2 lžíce vlažného mléka
Postup Jablkový koláč s medem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky umícháme s medem a moučkovým cukrem, přidáme olej, koření jablka, mouku smíchanou s jedlou sodou, ořechy a nakonec sníh z bílků.
Nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme.
Příprava polevy: V hrníčku rozpustíme tuk, přidáme cukr smíchaný s kakaem a solamylem a nakonec mléko. Za stálého míchání přivedeme téměř k bodu varu a dobře umícháme.