Jablkovo-skořicové muffiny bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 velká jablka
- 1 lžíce citronové šťávy
- 100 g cukru
- 300 g bezlepkové mouky (dala jsem 200 g Procelia univerzální a 100 g rýžové)
- 1/4 lžičky xanthanu
- 1 lžička skořice
- 1 prášek do pečiva
- 4 lžíce oleje
- cca 50 ml vody
Postup Jablkovo-skořicové muffiny bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokapeme je citronovou šťávou, zasypeme cukrem a necháme 10 minut pustit šťávu.
Mezitím odvážíme mouku a cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme. Nakonec vmícháme jablka a olej. Je-li těsto příliš tuhé, zředíme trochou vody nebo jablečného džusu.
Těsto nandáme lžící do formiček na muffiny a pečeme při 150°C asi 30–40 minut (zkoušíme špejlí).
Ještě vlažné muffiny velmi opatrně vyndáme z formy, aby se nezapařily. Pracujeme však opatrně, bezlepkové těsto se rádo sráží.